16 Mar 2012

NEDOSTAJE... NE, DOSTA JE !


     Vrlo česta pojava i potpuno razumljiva. Bilo bi čudno da je nama ženama svejedno posle njegovog odlaska, nebitno posle koliko vremena, nebitno posle kojih događaja i nebitno ko je za odlazak kriv, ipak nedostaje. Jednostavno navikneš na nekoga, vežeš se , možda počeneš i da ga voliš ..... a on odjednom ode. Kako prevazići? Zvučaće kao fraza, ali samo vreme i samo neko drugi ko će zaokupiti misli, i bar delom pokušati da potisne predhodnog. Nije lako, ali nije ni mnogo teško pogledati sebi u oči i priznati da TO NIJE BILO TO. Želite li da se davite u litrama alhohola i tonama suza, preslišavajući se šta je bilo loše i kako se to desilo? Ja ne želim... Moramo dalje, kako god i šta god bilo, idemo dalje žene... Recept se sastoji iz par veoma bitnih pravila : 

1.BUDI LEPA , u svakom smislu te reči. Budi zadovoljna sobom ili bar tako izgledaj.

2.BUDI COOL , ili se bar ponašaj tako kada se sretneš sa ONIM za koga si mislila da je baš taj.

3.BUDI JAKA , nikako i nikad ne dozvoli da shvati da ti još znači i nedostaje.

4.BUDI OPUŠTENA , kao da se ama baš ništa nije desilo, to će ga naterati da razmisli.

5.BUDI NOVA TI , pokušaj da budeš nekako drugačija, da shvati da te ustvari nije ni poznavao.

6.BUDI BEZOBRAZNA (po potrebi), ne daj na sebe, ne daj se isprovocirati.

7.BUDI HLADNA , iskuliraj sve provokacije i insinuacije o prošlim vremenima.

8.BUDI DRUGAR , prema njemu, kao da ga nisi nikad ni pogledala kao mušarca, to će ga sigurno zbuniti.

9.BUDI SAVRŠENA , reci ono što znaš da želi da čuje i zamisliće se bar nekada šta je izgubio.



     Na neki način ćeš po njegovom ponašanju i pokretima shvatiti da li je vredan tog tvog osećaja nedostajanja. Vođena svojim iskustvom tvrdim da niko nije vredan tog glupog osećaja, ali osećaj ipak postoji. U tom slučaju moraš „da se izdigneš iznad situacije“, da pokušaš da ne misliš na njega i na vreme koje si provela sa njim, da pokušaš sebe da ubediš da „i nije bio nešto“ i da u što kraćem periodu kreneš dalje. A ako želiš da ponovo budeš sa tim nekim ko ti nedostaje, ne trudi se, jer je sve na njemu. Ako to želiš onda isto koristi sve gore navedeno, ali pazi na jednu veoma bitnu stvar „PAZI ŠTA ŽELIŠ, JER MOŽE I DA TI SE OSTVARI“. Nadam se da svaka od nas u sebi ima onu potrebu za „slatkom osvetom“ i da ako se ikad vrati mora da prođe kroz taj kratki period! Sa muškarcima, drage moje nije lako, ali je bez njih još teže, tako da moramo da pravimo taktike i da smišljamo razne načine, ponekad da se pravimo i glupe i čudne, jer je veoma teško pročitati muški kod i razumeti ga.
     Ako nedostaje, neka nedostaje, od toga niko nije umro. Ni slučajno ne pravite budalu od sebe, jer je to STRAŠNO kontraproduktivno. Budite lepe, nasmejane, fine i kulturne, stavite u džep taj osećaj i sentimentalnost i emocije kada ste van 4 zida, jer uvek bilo i biće JAKA ŽENA=POŽELJNA ŽENA=ŽENA KOJA IMA NEŠTO SKRIVENO U SEBI! To je sve, onako ukratko... Si juuuu :***

No comments:

Post a Comment